Culinaire tips

Culinaire tips

Huwelijksdiner & receptie
Bij elke bruiloft hoort lekker eten en lekkere hapjes. Maar waar moet je rekening mee houden tijdens het kiezen van de culinaire invulling?
Bekijk hieronder de tips van Executive Chef Alain Alders van Landgoed Duin & Kruidberg:

– Kies voor een menu dat bij iedereen in de smaak valt. Je kunt er ook voor kiezen om de gasten een keuze aan te bieden tussen bijvoorbeeld vlees, vis of vegetarisch.
– Kies voor seizoensgebonden producten.
– Houd rekening met allergie├źn van jullie gasten.
– Kies tijdens de receptie voor dranken die niet kunnen vlekken op kleding.
– Kies voor gerechten zonder knoflook.
– Zorg voor voldoende hapjes, zodat de gasten geen trek hebben.
– Ook is een proefdiner gebruikelijk. Zo kunnen jullie alvast de gerechten en wijnen voorproeven die geserveerd worden op jullie grote dag.

Culinaire tips - Trouwteam

Tafelindeling

Het verwelkomen van alle dinergasten is een hele klus. Deze taak ligt dan ook niet bij het bruidspaar zelf, maar bij de ceremoniemeester. De ceremoniemeester zorgt ervoor dat alle gasten op de juiste plaats zitten en op een juiste manier worden verwelkomt. Hij of zij kondigt ook de speeches aan en leidt ze in goede banen. Wanneer jullie kiezen voor een buffet, dan kun je er ook voor kiezen om gasten na iedere gang van tafel te laten wisselen. Hebben jullie veel gasten? Dan is het misschien niet handig om de gasten naar hun naam te laten zoeken op de vele tafels. Je kunt dan gebruik maken van een plattegrond of tafelnummers. Wel of geen tafelschikking? Je kunt kiezen voor naambordjes, maar er zijn nog meer manieren om jullie gasten hun plek te wijzen:

Lintjes

Hang lintjes aan de stoelen met daaraan een kaartje. Op het kaartje schrijf je de naam van de gast.

Culinaire tips - Trouwteam

Eetbare tafelschikking

Bij een chocolaterie of banketbakker kun je op plakjes van chocolade de namen van je gasten laten schrijven. Elke gast vindt bij zijn of haar bord een lekker zoet voorafje!

Gebruik het wijnglas

Aan het wijnglas kun je een kaartje hangen met de naam van de desbetreffende gast erop.

Menukaart

Schrijf op de menukaart de naam van de gast.

Lavendel

Bind een kaartje om een takje lavendel met de naam van de gast erop.

Culinaire tips - Trouwteam