Mason jar

Mason jar

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, een Mason Jar. Ze worden gebruikt om drankjes in te doen maar je ziet het ook veel als extra styling element op bijvoorbeeld, bruiloften.

En nu denk je misschien waarom zijn deze potjes nou zo vreselijk populair? Het is een trend die overgewaaid is uit Amerika, hier worden Mason Jars (een weckpot) gebruikt om etenswaren in te bewaren. De Mason Jar heeft een hele unieke manier (in de tijd van 1858 waarin hij is ontworpen) van dichtdraaien. Er gaat namelijk een metalen draaidop op die ervoor zorgt dat het Mason Jar luchtdicht wordt afgesloten.
Nu genoeg historische feiten en eerst maar eens even kijken wat je allemaal met deze leuke weckpot kunt!

Er zijn genoeg opties, van bloempotjes tot opbergpot en theelichtjes houders! Wat een leuke multifunctionele potten. Op bruiloften zie je veel dat ze Mason Jars gebruiken als bloemenvaasjes, maar dan geverfd of met een stuk link erom heen. Ook als welkoms drank(je) kun je de Mason Jar neerzetten met leuke rietjes erin. Je kunt er zelfs voor kiezen om een voorgerecht of een toetje in een Mason Jar te maken.

Een Mason Jar op als decoratie op je bruiloft - Trouwteam

Het bewijs dat Mason Jars onwijs populair zijn bewijst deze webshop wel. Bij wedding deco verkopen ze Mason jars maar ook bijpassende deksels en rietjes.