Waarom een ceremoniemeester op je bruiloft?

Waarom een ceremoniemeester op je bruiloft?

Eerst zal ik even kort uitleggen wat een ceremoniemeester doet. Een ceremoniemeester zorgt er eigenlijk voor dat op de bruiloft alles geregeld is. Dat iedereen op tijd op het stadhuis is, dat iedereen op tijd naar de volgende locatie gaat, dat er genoeg parkeerplaats is etc. Mochten er problemen zijn, met bijvoorbeeld het eten, dan regelt de ceremoniemeester dat het opgelost wordt. Jij en je partner hebben geen last van de stress of wat dan ook. Voor jullie gevoel loopt alles perfect op rolletjes, en dat te danken aan de ceremoniemeester.

Tips voor een goede ceremoniemeester

Draaiboek

Uiteraard ben je als ceremoniemeester geen helderziende. Het is belangrijk dat de bruid en bruidegom een duidelijk draaiboek opstellen. Hierin staat het budget, locaties, wensen etc. zodat de ceremoniemeester op de hoogte is.
De perfecte ceremoniemeester - Trouwteam

Relax

Als ceremoniemeester is het belangrijk dat je iedereen op een rustige maar duidelijke manier kan vertellen wat de volgende locatie of wat dan ook is. Een ceremoniemeester moet niet als een kip zonder kop rond rennen en stressen. Het is de bedoeling dat je als ceremoniemeester alles regelt voor de bruid en bruidegom zonder dat hun er al te veel van merken.

Wie

Leuk hoor al die tips, maar wie wordt op jou bruiloft de ceremoniemeester? Je hebt iemand nodig die zaken goed kan regelen, stress bestendig is en bij problemen snel de juiste beslissing kan nemen. Nu hebben vaak bruiden hun moeder in hun hoofd maar je wilt dat je moeder geniet van jou dag! Het is immers wel haar dochter of zoon die gaat trouwen. Een zeer belangrijke taak als ceremoniemeester moet je gewoon niet aan je moeder geven. Heb je een goede vriend of vriendin die deze taak aan kan, dat zou super zijn! Kijk anders is verder in je familie als bijvoorbeeld een nicht of een neef, oom of tante.
Ceremoniemeester do's en don'ts - Trouwteam Ceremoniemeester - Trouwteam