Real wedding, Semra en Memet

Real wedding, Semra en Memet

De real wedding van deze week is van Semra en Memet. Dit mooie koppel gaat nog trouwen maar kan nu al meepraten over alle dingen die komen kijken bij het regelen van een bruiloft.

Wanneer ben je ten huwelijk gevraagd?
Op 26 september 2014, één dag na mijn verjaardag.

Hoe ben je ten huwelijk gevraagd?
Mijn vriend zou mij op mijn werk komen ophalen. Meestal gaan we dan de stad in of wat leuks doen, maar nu fietsten we naar huis. Toen ik thuis kwam viel me op dat de deur van de woonkamer gesloten was, terwijl die normaal altijd open staat. Eigenlijk had ik toen al het vermoeden dat er iets niet klopte. Toen ik de deur opende zag ik dat hij de woonkamer had versierd met ballonnen, slingers en rode rozen. Op tafel lag een klein doosje van de Bijenkorf. Toen wist ik het zeker.

Wanneer en waar gaan jullie trouwen?
Het leek ons altijd wel leuk om in de zomermaanden te trouwen, omdat het dan mooi weer is. Het wordt echter oktober 2015, omdat Memet geen vrij kan krijgen in de zomermaanden. Memet werkt bij de Brandweer en daar hebben ze een vooraf bepaald vakantierooster. Vorig jaar was het in oktober nog best mooi weer. Wij hopen dat het dit jaar ook zo zal zijn, zodat we mooie foto’s in de buitenlucht kunnen laten maken. Omdat wij beiden in Amsterdam woonachtig zijn, zijn wij op zoek naar een feestlocatie in de omgeving. Wij willen graag een locatie waar wij met 300 man kunnen dineren en dansen. Tevens moet er gratis parkeergelegenheid beschikbaar zijn.

Wanneer zijn jullie begonnen met het regelen van jullie bruiloft?
Begin dit jaar zijn wij begonnen met het opstellen van een gastenlijst en het zoeken naar een geschikte locatie.

In welke volgorde hebben jullie dat gedaan?
Het leek ons verstandig om eerst een gastenlijst op te stellen. Aan de hand daarvan konden we bepalen hoe groot het feest ongeveer zou worden. Dat maakt het zoeken naar een locatie iets makkelijker.

Maken jullie gebruik van een wedding planner?
Nee, wij willen graag alles zelf organiseren en de touwtjes zelf in handen houden.

Zijn er nog dingen waar jullie bewust wel en niet op bezuinigd hebben?
Voor een weddingplanner wilden wij geen geld opzij wilden zetten en de trouwauto zullen we waarschijnlijk van iemand lenen. Verder moeten wij eigenlijk bij elke post wel op de centjes letten, aangezien een bruiloft toch al een dure grap is. Waar we niet op willen bezuinigen is eten en drinken voor onze gasten.

Gaan jullie nog op huwelijks reis?
Dat zeker! De bestemming is nog onbekend, maar we willen graag naar een zonnig oord waar wij lekker kunnen bijkomen van alles en van elkaar kunnen genieten.

Hebben jullie nog een gouden tip voor aanstaande bruiden en bruidegoms?
Je moet niet alles alleen willen doen. Schakel je netwerk in en praat over je wensen met je vrienden, collega’s en familie. Er zal zeker iemand tussen zitten die ergens mee kan helpen of een goede tip voor je heeft.

Real wedding van Semra en Memet - Trouwteam