Real wedding, Esther en Eelco

Real wedding, Esther en Eelco

Wanneer ben je ten huwelijk gevraagd?
Eigenlijk ben ik niet ten huwelijk gevraagd. Ik had al een hele tijd aangegeven dat ik op de dag dat we 10 jaar samen zijn, die toevallig op een vrijdag valt, zou willen trouwen. En aangezien die datum steeds dichterbij kwam hadden we het er steeds vaker over. Op de terugweg in de auto, begin januari, hadden we het er weer over. Dat we misschien wel een feestje zouden kunnen geven omdat mijn aanstaande 40 jaar wordt en we 10 jaar samen zijn dit jaar. Nou zei ik voor de gein, dan kunnen we net zo goed onze handtekening gaan zetten.

Hoe ben je ten huwelijk gevraagd?
Eigenlijk heb ik dus vriendlief ten huwelijk gevraagd.. lekker anders dan anders. Maar het was voor ons wel speciaal zo in ons eigen coconnetje in de auto, kindjes op de achterbank sliepen, muziekje op de achtergrond, de donkere weg voor ons.. ja, wel helemaal ons.

Wanneer en waar gaan jullie trouwen?
Vrijdag 14 augustus 2015, trouwen wij in de trouwboerderij in Heinkenszand. Leuk detail we wonen zelf in een huis in de stijl van een Zeeuwse boerderij, en de feestlocatie is ook bij een Zeeuwse boerderij.

Wanneer zijn jullie begonnen met het regelen van jullie bruiloft?
In de week na het gesprek in de auto gelijk de gemeente gebeld. Het was immers begin januari en dat betekend dat we iets meer dan 6 maanden de tijd hadden om alles te regelen.

In welke volgorde hebben jullie dat gedaan?
We hebben eerst de datum vastgelegd bij de gemeente waar we trouwen. Ik had een filmpje gemaakt waarin we vertelde dat we gingen trouwen, dit hebben we aan onze ouders en zussen laten zien. De ceremonie meester gevraagd, daarna het filmpje laten zien aan alle mensen die we willen uitnodigen.
Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een locatie. We wilden het eerst helemaal zelf regelen maar de locatie die we op het oog hadden was helaas niet beschikbaar. Nu hebben we een super leuke locatie gevonden bij een B &B op een Zeeuws Boeren Erf. De kaart is ook al bijna klaar, die heb ik helemaal zelf ontworpen. Nu moeten we nog in ondertrouw, met de fotograaf locaties zoeken, en de details uitwerken.

Maken jullie gebruik van een wedding planner?`
Nee we regelen alles zelf, samen met onze ceremoniemeester en de dame van de locatie zij denkt ook over heel veel dingen mee.

Zijn er nog dingen waar jullie bewust wel en niet op bezuinigd hebben?
We hebben geen groot feest. Een borrel / receptie s’middags in de tuin van de boerderij en s’avonds een BBQ met onze vrienden en directe familie. De dag zal zo rond 22.30 uur afgelopen zijn. We vinden het belangrijk dat er genoeg te drinken en te eten is, van een goede kwaliteit, daar hebben we dus niet op bezuinigd. Verder heb ik een hele mooie witte jurk bij Zalando gevonden, dit is een officiële trouwjurk uit de collectie van dat merk. Dat scheelt heel veel. Verder gaan we met onze eigen auto naar het stadhuis (die we uiteraard wel mooi versieren, zo kunnen de kids makkelijk mee), en de groep waar we mee gaan eten hebben we bewust klein gehouden. Verder hebben we een fotograaf die nog niet zolang voor zichzelf is begonnen maar echt supermooie foto’s maakt.

Gaan jullie nog op huwelijks reis?
Niet specifiek. Omdat we de kinderen niet langer dan een weekend kunnen missen zal het een weekendje weg zijn oid zijn en gaan we in de herfstvakantie met de kids nog weg is nu het idee.

Hebben jullie nog een gouden tip voor aanstaande bruiden en bruidegoms?
Kijk buiten de gebaande paden. We hebben een super locatie gevonden die niet echt een standaard feestlocatie is. Ik heb via een betrouwbare onlinewinkel een super jurk gevonden. Pinterest en Etsy zijn mijn beste vrienden, daar doe ik echt heel veel ideeën op voor aankleding van de locatie, boeket, trouwkaart, haar, etc.. Een thema hoeft niet perse maar ik heb ontdekt dat dit wel heel handig is. Wij zijn gek op Frankrijk vooral de Provence, de thema kleur is lavendel, dan kun je dit als het rode draad gebruiken voor de kaart, aankleding, accessoires etc.

Real wedding - Trouwteam