De heerlijke bruiloft van Rik en Wendy

De heerlijke bruiloft van Rik en Wendy

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Wij hebben elkaar in 2010 leren kennen op vakantie op Gran Canaria. Wij waren daar beide met vrienden op vakantie. We raakten aan de praat en de vonk sloeg al snel over. Eenmaal in Nederland aangekomen hebben we elkaar ook weer gezien. De vakantieliefde bleek in Nederland ook nog te bestaan.

Wanneer en waar zijn jullie getrouwd?

Op 15-05-2015 zijn wij getrouwd bij de Viersprong in ’s-Gravenzande.

Hoelang van te voren zijn jullie begonnen met de voorbereidingen van jullie bruiloft en in welke volgorde?

Wij zijn ruim anderhalf jaar van te voren begonnen met de voorbereidingen. Eigenlijk gelijk na het aanzoek. We zijn begonnen met het zoeken naar een locatie. Dit vonden wij sfeer bepalend voor de dag dus hebben dit eerst vastgelegd en zijn daarna de andere dingen gaan doen. Wij hebben al vrij snel dingen vastgelegd, we wilden nergens ‘nee’ te horen krijgen en vanwege de datum die erg mooi was zou het weleens een populaire datum kunnen worden. Na de locatie hebben wij al snel een fotograaf geboekt. Daarna de muziek en gemeente. Eigenlijk alle dingen waarvoor we afhankelijk waren van een beperkte beschikbaarheid hebben we op tijd geregeld. Doordat we zolang de tijd hadden hebben we niets hoeven overhaasten en goed kunnen nadenken over dingen. Voor ons was het daardoor al een leuke tijd. We hebben ook echt geprobeerd om van alles alvast en feestje te maken. Zo was die tijd ook al heel erg leuk en was er van stress geen sprake.

11377140_10206845115306057_5340692188185315804_n
Beeld: Sarah D Photography

Waar hebben jullie op bespaart en waarop juist niet?

Wij hebben niet gespaard op de locatie. De bediening, de locatie en het eten moest voor ons perfect zijn, daar is dan ook een groot deel van ons budget naartoe gegaan. Ook op onze ringen hebben we niet bespaard, we hebben uiteindelijk gekozen voor iets wat we echt mooi vonden en hebben die keuze niet af laten hangen van een budget. Aankleding op de locatie hebben we eigenlijk weinig geld aan uitgegeven. Het enige wat we gedaan hebben is bloemetjes voor op tafel geregeld. De locatie zelf had al zoveel sfeer dat het zonde was om daar nog heel veel meer te gaan decoreren. Ook vervoer hebben we op bespaard. We hebben alles op één locatie georganiseerd dus hadden alleen vervoer nodig vanuit het huis naar de fotolocaties en de trouwlocatie. Via een bekende hebben we een mooie auto geregeld.

Jullie zijn nu getrouwd, wat is voor jullie het belangrijkst in het huwelijk?

Wij zijn met elkaar getrouwd omdat wij de rest van ons leven met elkaar willen delen als man en vrouw. Het is mooi om in het bijzijn van vrienden en familie dit aan elkaar te beloven. Een keuze die wij bewust gemaakt hebben om er voor elkaar te zijn bij leuke en minder leuke dingen. Maar ook om elkaar vrij te laten in de dingen die we willen doen en hoe we zijn.

Gaan/ of zijn jullie al op huwelijksreis geweest?

Twee dagen na de bruiloft zijn wij vertrokken op huwelijksreis. We zijn 16 dagen naar Bali geweest. Daar hebben we heerlijk kunnen nagenieten van deze mooie dag en samen genoten van de tijd samen en alle dingen die er te zien waren.

11393096_886824771390044_4796869308276609989_n
Beeld: Sarah D photography