Trouwen in bohemien stijl

Trouwen in bohemien stijl

Trouwen in bohemien stijl is helemaal hot! Maar wat is bohemien eigenlijk? Volgens het Algemeen Nederland Woordenboek  betekent het letterlijk:

Kunstenaar of intellectueel die een onconventioneel, ongeregeld bestaan leidt, zoals in de artistieke en intellectuele kringen van Parijs in de negentiende eeuw; ruimer ook: persoon die er een soortgelijke, bewust onburgerlijke en ongebonden levensstijl op nahoudt.

Dus vrij vertaald een vrije creatieve geest die zich niet houdt aan vaste (gedrag)regels conform eigenlijk alles, maar in ons geval qua trouwen. Een onconventionele bruiloft dus geen traditionele bruiloft  met alle standaard facetten als: Een giga bruidstaart, strenge tafelzetting, kledingregels voor de gasten, etc etc en natuurlijk de bruidsjurk! Daar gaat onze interesse in dit geval naar uit  Omdat de bohemien stijl bruiloft een vlucht neemt, neemt ook de vraag naar deze stijl jurken toe en daar springen we graag  op in! Uitleven met mooie kantjes, randjes en zwierige stofjes. Natuurlijk is Pinterest een nummer 1 inspiratiebron als het gaat om alles wat maar enigszins met vormgeven te maken heeft en je kunt helemaal je lol op als het gaat om alles voor je bruiloft. De mooiste jurken, tafeldecoraties en andere mooie dingen voor je bruiloft komen voorbij! Onze insteek is op dit moment het maken van bruidsjurken en heel voorzichtig het vormgeven en plannen van volledige bruiloften. Voor nu alleen een aantal bruidsjurken en een kleine uitleg over de werkmethode bij ‘iek’. Alles wat er te zien is op de foto’s zijn pasjurken en passtukken. Dit betekent dat het nog niet in de echte stof is gemaakt. Het zijn losse tops met allerlei soorten hals- en rug-uitsneden en lossen rokken van aansluitend, wijd, klok etc etc. en soms een volledige jurk. Alles is bij elkaar en over elkaar aan te passen zodat je het juiste silhouet kunt vinden voor jouw lijf en bruiloft. Nadat je een keuze hebt gemaakt in het model jurk ga je uit het stalenboek een keuze maken voor de stoffen. De keuze is zeer ruim en flexibel. Op deze manier heb je veel inspraak over je hele jurk. Het hele proces duurt zo’n zes tot tien weken maar heb je korter de tijd en wil je toch heel graag een bruidsjurk van ‘iek’ dan valt daar altijd over te praten.

Unknown

Op de foto’s zijn een tweetal volledige jurken te zien en een paar losse tops met rokken eronder. We proberen iedere week nieuwe stukken te maken dus die gaan we zeker delen met jullie! Maar wil je al graag meer zien volg ons dan op Facebook.

Of mail voor extra informatie naar onze website.