De real wedding van Romy en Romano

De real wedding van Romy en Romano

 

 

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Wij hebben elkaar leren kennen op het werk. Bij De Librije in Zwolle, tijdens de Zwolse proefdagen om precies te zijn. Ik was net twee maanden gestopt met werken maar hield me altijd aanbevolen voor drukke dagen, zoals de Zwolse proefdagen. De avond dat ik (Romy) werkte was er een kok die wel erg veel aandacht trok en veel grapjes maakte en flirte.Bij het personeel viel het natuurlijk ook op dat er een spanning was. Er was alleen een probleem, we hadden allebei al een relatie, dus na die dag hebben we elkaar een jaar niet gesproken of gezien. Pas een jaar later s’nachts op Facebook spraken we elkaar weer. Mijn relatie was uit en die van hem ook. Hetzelfde weekend hebben we afgesproken en vanaf dat moment ieder weekend of vrije dag die we maar hadden, binnen een jaar woonden we samen in Zwolle.

Wanneer en waar gaan jullie trouwen?

Wij gaan op 21 augustus 2015 trouwen.
Om 14:00uur zullen wij ja zeggen tegen elkaar in de tuin bij mijn ouders (Romy’s ouders).
Wij hebben zelf een groot partycentrum waar veel huwelijken worden voltrokken. Alles van a tot z is daar te doen en doordat we 6 verschillende zalen hebben kunnen we aan bijna ieders wens voldoen. We hebben wel besloten om ons huwelijk te vieren in onze favoriete zaal. Daar zal een grote stage worden gebouwd voor de twee dj’. Verder zal er een grote vierkante tapasbar gebouwd worden waar live-cooking in wordt gedaan en waar de gasten heerlijk van kunnen genieten. Verder is een gewone bar en een cocktail bar!

Voor de rest van de dag hebben we gekozen voor de tuin van mijn ouders, het is daar zo mooi en ruim. Er zijn leuke plekjes zodat we op drie verschillende plekken wat kunnen organiseren. In een gedeelte de ceremonie en het feliciteren. In een ander gedeelte het aansnijden van de bruidstaart en koffie. Gevolgd door een Champagne toost en hapjes en verder borrelen. Vervolgens het laatste gedeelte, het diner.

Daarna zullen we dus lopend naar de feestlocatie gaan voor het avondfeest die tot in de late/vroege uurtjes zal doorgaan.

Wanneer zijn jullie begonnen met de voorbereidingen voor jullie huwelijk en in welke volgorde..

Wij zijn vrij snel begonnen ik ben tijdens Chefs revolutions op 15 september 2014 ten huwelijk gevraagd voor +- 1.500 mensen en voor camera op het podium van de Spiegel in Zwolle.

We hadden twee weken later een datum geprikt en dat gelijk vast gezet bij Coelenhage (de feestlocatie), de gemeente en bij de buitengewoon ambtenaar. Ook hebben we zo snel mogelijk al onze gasten via sms op de hoogte gebracht van de datum. Daarna had ik in oktober mijn jurk, schoenen etc. uitgezocht en besteld en Romano zijn pak in november. Ook hebben we onze ringen uitgezocht in november en de fotograaf geboekt. In december de dj’s op de hoogte gebracht en toen was het grootste wel geregeld. In januari heeft Romano mooie schoenen kunnen kopen en hebben we alvast een draaiboek gemaakt en de gastenlijst.

In februari ben ik trouwkaartjes gaan ontwerpen op internet en heb deze begin april besteld en binnen gekregen rond deze tijd ook bezig gegaan met de verdere invulling van de dag met meer tijden erbij. We hebben toen ook met de fotografe gepraat en de buitengewoon ambtenaar. Zo kreeg het stukje bij beetje steeds meer vorm. Begin mei hebben we de patissier op de hoogte gebracht wat we graag willen met de bruidstaart en eind mei heb ik met mijn 2 bruidsmeiden (mijn zusje en beste vriendin) de jurken uitgezocht. In mei heeft Romano ook 2 keer zijn pak door gepast en was begin juni helemaal goed. Wij zijn 10 juni in ondertrouw gegaan en midden juni heb ik mijn jurk voor de 2de keer door gepast en er moet nog een kleine aanpassing gebeuren,maar eerst wil ik me juiste lingerie er onder hebben daarna nog een keer passen. Ook hebben we in juni de trouwkaarten geschreven en eind juni gaan deze op de post. Dit iets eerder dan normaal ivm vakanties.

Ook is de auto inmiddels uitgezocht, dat was snel besloten aangezien onze buurman bij Coelehage de grootste corvet verzameling van de wereld heeft. Dus dat was voor Romano als een klein kind in een snoepwinkel.

Waar ik nu alleen nog mee bezig ben is proefkapsel en proefmake-up en boeket uitzoeken en we moeten nog naar de notaris verder hebben we alles geregeld tot in de details.

Waar besparen we op en waarop juist niet?

Waar we op besparen (waar we gewoon wat minder aan willen uitgeven omdat het voor ons bijzaak is) Dat zijn de uitnodigingen geweest, door zelf creatief te zijn op het internet en de juiste site te vinden ziet het er leuk uit voor ook een leuke prijs. Wat we ook niet doen zijn bedankjes, we vinden dat zo afgezaagd, de helft blijft altijd over en de gasten gooien het al weg voordat ze in de auto zitten (we spreken uit ervaring). Verder besparen we wel wat op het eten en drinken omdat je dat voor een wat andere prijs kan regelen. Alleen moet ik ook eerlijk zeggen bespaar je dan verder nergens op en geef je er juist meer aan uit.

Zo vonden we onze outfit heel belangrijk, onze trouwringen, de DJ stage en de tenten in de tuin, de bruidstaart, de fotografe en de buitengewoon ambtenaar omdat de ceremonie juist het gene is waar het omgaat. Dus echt aan grote besparingen hebben we niet gedaan, we hebben echt gekeken wat we wilden. Wat als je het doet, doe het dan goed en voor 1 keer.

Wat is voor jullie belangrijk in een huwelijk?

Trouw en respect naar elkaar toe. Elkaar elke dag lief hebben ook al ben je wel eens boos. Vrij zijn in wat we zeggen, dragen en doen. Eerlijk zijn tegen elkaar en ook je menig durven zeggen ook al is de ander het er niet mee eens. Dat hoeft namelijk niet altijd je bent gelukkig niet het zelfde.

Gaan jullie nog op huwelijksreis?

Dat is nog even de vraag hoe de vorderingen met ons nieuwe bedrijf gaan die wij samen zullen gaan runnen. Dit paviljoen wordt helemaal nieuw gebouwd in het Wezenlanden park in Zwolle en zal tegen die tijd serieuze vormen aan nemen dus dat is voor ons al een reis op zich, een droom die voor ons uitkomt. De vraag is dan of we nog wel weg kunnen en willen. Dat zien we dan wel, last minut is zo gedaan. Maar we gaan wel even naar een mooi hotel aan het water hoor 🙂 niet gelijk naar huis.