Alles over trouwringen

Alles over trouwringen

Vraag jij je ook af waarom we eigenlijk trouwringen dragen en waarom ze goud zijn, mogen ze ook van ander materiaal gemaakt zijn? We vertellen je in deze blog alles over.

Waarom dragen we een trouwring?

Een ring is een symbool dat staat voor eeuwigheid, dat komt door de rond vorm. Met een ring zeg je dus dat je liefde voor altijd is. De plek van de ring verschilt per cultuur. Sommige culturen dragen de trouwring namelijk rechts. Wij dragen hem links. Dat komt omdat de Egyptenaren geloofde dat er een ader vanuit je linker ringvinger direct naar je hart liep. Wist je dat tot ver in de 19e eeuw mannen geen trouwringen droegen en vrouwen wel? Hiermee wilden ze laten zien dat de vrouw niet meer beschikbaar was .

Wat voor soorten trouwringen draag je dan?

Over het algemeen zijn trouwringen gemaakt van edelmetaal (goud of metaal). Dit komt omdat dit soort materiaal niet kan worden aangetast door oxidatie. Dit houdt in dat het mooi blijft en niet roest. Er zijn veel soorten materialen de gebruikt worden als trouwring zoals:
– goud
– platina
– edelstaal
– titanium

Wil je geen ‘saaie’ trouwring? Dan zijn er ook diverse trouwringen die versierd zijn met diamanten of zirkonia (een mooi alternatief als je bling wilt, maar niet teveel geld uit wilt geven).

Swan House Spring Wedding Inspiration - photo by Simply Sarah Photography http://ruffledblog.com/swan-house-spring-wedding-inspirationswan-house-spring-wedding-inspiration-09-600x800