De 8 mooiste huwelijksrituelen ter wereld

De 8 mooiste huwelijksrituelen ter wereld

Huwelijksrituelen

Een bruid in een prachtige witte jurk werpt een boeket bloemen naar haar bruidsmeisjes terwijl ze something old, something new and something borrowed draagt. De Amerikaanse huwelijksrituelen worden steeds vaker de norm voor huwelijken wereldwijd. Bij EF Education First, een organisatie voor buitenlandse taalreizen, merken we uit de internationale relaties van collega’s dat er wel meerdere wonderlijke huwelijksrituelen bestaan ter wereld. Sommigen zijn heel schattig, anderen best vreemd. We delen graag de 8 mooiste huwelijksrituelen om bij weg te dromen.

1. Frankrijk

Franse bruiden en bruidegoms worden na de receptie verwend met de lekkerste toetjes van chocolade tot macarons en met de beste champagne. Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat ze deze lekkernijen uit een toiletpot moeten eten. Het idee is om weerstand op te bouwen voor de huwelijksnacht. Apart.

2. China

Je zou maar een bruidegom zijn in China. Chinese bruidsmeisjes maken het de bruidegom extra moeilijk op zijn mooiste dag. Hij moet een aantal tests afleggen waardoor hij zijn liefde voor de bruid kan bewijzen. Deze reeks van uitdagingen bestaat onder andere uit het door middel van pijl en boog beschieten van de bruid en het omkopen van de bruidsmeisjes met enveloppen vol geld.

3. Duitsland

In hun eerste stappen als echtpaar moeten Duitse bruiden en bruidegoms gelijk aan het werk. Gasten gooien stapels porselein op de grond om boze geesten af te weren. Deze scherven dient het echtpaar samen op te ruimen. Een andere test voor het nieuwe echtpaar is het zagen van hout. Deze test moet ervoor zorgen dat het koppel weet dat ze voor de rest van hun leven moeten samenwerken en dat dit soms een uitdaging zal zijn.

4. Japan

In de traditionele Shinto-ceremonie in Japan draagt de bruid van kop tot teen wit. Van make-up tot kimono en een witte tsuno-kakushi, wat een papieren witte hoed is. Deze hoed verbergt de “horens van jaloezie” die de bruid voelt van haar schoonmoeder en kwade geesten.

5. Noorwegen

De bruid draagt traditiegetrouw een ziver met gouden kroon met kleine bedeltjes die zachtjes rinkelen wanneer ze beweegt. Dit geluid houdt boze geesten op afstand.

6. Cuba

Iedere man die met de bruid danst moet in Cuba geld vastmaken aan haar bruidsjurk. Zo betalen de gasten het echtpaar voor hun huwelijk. Op het einde van de avond heeft de bruid een jurk van bankbiljetten.

7. Wales

Wanneer een Welshman verliefd wordt snijdt hij 2 lepels uit hout om zijn liefde te verkondigen aan zijn geliefde. Decoraties voor deze lepels zijn sleutels (naar zijn hart) en een aantal kralen (voor het aantal kinderen waarnaar hij verlangt).

8. Ierland

Houd je voetjes maar lekker op de grond. In Ierland moet de bruid haar voeten ten allen tijde op de grond houden. De Ierse folklore vertelt ons dat als ze dat niet doet er kwade feeën komen die de bruid meenemen. Wel lastig bij de openingsdans.