De perfecte photobooth-foto in 5 stappen

De perfecte photobooth-foto in 5 stappen

Een photobooth op jullie bruiloft: een onvergetelijke tijd vol fotoplezier met een grote stapel fotoprints van familie en vrienden als geweldige herinnering aan jullie bijzondere dag. Maar hoe zorg je nou dat die ene perfecte fotostrip uit het fotohokje rolt? Je stapt voor het eerst de photobooth in en hebt drie kansen op de ultieme foto. Spannend! Volg deze vijf tips en je bent verzekerd van een onvergetelijke fotoprint, waar je nog lang met veel plezier naar terug zal kijken.

  1. Zet je schaamte opzij

De eerste brug die doorbroken moet worden, is schaamte. Vergeet je verlegenheid en gooi al je remmingen opzij. Fotohokjes hebben niet voor niets een sierlijk gordijn. Spannend, mysterieus, geen mens die het ziet. Dit wordt jullie moment, achter het gordijn. Niemand die jullie in het hokje kan zien. Achteraf steek je de foto’s lekker in je zak of laat ze toch aan je vrienden zien. Die zijn wel iets van je gewend. Toch?

 

Photobooth-op-bruiloft

  1. Borstel je haar

Natuurlijk wil je jezelf van je beste kant laten zien. Check nog even of je haar wel goed zit en werk nog even je make-up bij. Je zou niet willen dat die ene pluk haar net aan de verkeerde kant van je gezicht hangt of dat je mascara is uitgelopen. Oja, ook handig om te weten: uit onderzoek blijkt dat de linkerhelft ‘de beste kant van het gezicht is’ voor op de foto. Heel Nederland met de linker gezichtshelft op de foto, goed voor de variatie!

Klaar-voor-eerste-stap-in-photobooth

 

  1. Trek de leukste verkleedspullen uit de kist

Altijd al een keer gekleurd haar willen hebben? Dit is je kans! Pak de wildste pruik uit de verkleedkist, kies een hilarische bril en maak je ‘look’ compleet met een leuk attribuut op een stokje. Wil je op de volgende foto een andere outfit? Logische keuze! De verkleedkleding genoeg, keuzestress in het kwadraat. Ga verkleed als rockster of transformeer jezelf voor de volgende foto tot astronaut. In een photobooth is alles mogelijk.

Bijzondere-trouwfoto's-in-photobooth

  1. Oefen je mooiste glimlach

Je bent bijna klaar voor de ultieme fotoshoot en hoeft nog maar een paar stappen te gaan. Voordat je de foto’s daadwerkelijk gaat maken, is het belangrijk om je mooiste glimlach in te studeren. Denk aan iets leuks of grappigs dat eerder op de dag is gebeurd. Werkt dat niet? Dan ben je gelukkig omringd door je vrienden en familie, dus een spontane glimlach ontstaat waarschijnlijk vanzelf.

Fotofun-in-fotohokje

  1. Strike a pose

Je schaamte is nergens te bekennen, je haar zit goed, je outfit is top en je mooiste glimlach weet je te showen, sierlijk als een pauw. En nu? Strike a pose! Drie foto’s betekenen ook drie verschillende posen. Mocht je inspiratie nodig hebben voor de meest originele houdingen, dan staat de photobooth assistent altijd paraat om te helpen. Oh ja! Nog één extra tip. Ben je toch nog een beetje bang voor het eindresultaat? Zorg dan dat jij de eerste bent die de fotoprint weet te bemachtigen en bewaar hem op een heel veilige plek…

Fotostrips-uit-photobooth