Je trouwkaart uitzoeken, hoe doe je dat deel 2

Je trouwkaart uitzoeken, hoe doe je dat deel 2

Wil je deel 1 nogmaals lezen? Klik dan hier.

Wat voor soort kaart?

Naast het gevoel wat een trouwkaart uit moet stralen, moet je ook nog kiezen voor de optie: waar haal ik ze vandaan? Ga ik naar de plaatselijk drukkerij om de hoek, ga ik het internet afstruinen of leg ik mijn wensen neer bij iemand die het allemaal voor me regelt?

Voorgedrukte kaarten

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een bestaande kaart, zoals die bijvoorbeeld uit te zoeken zijn als je een boek gaat halen bij een drukker, waar allemaal kaarten in geplakt zijn. Een paar leveranciers zijn bijvoorbeeld Belarto, Intercard en Familycards.
Voordeel: je hebt bij deze kaarten vaak opties die je bij trouwkaartenshop van een vormgever niet gauw tegenkomt: gestanste kaarten (met uitgesneden vormen), foliedruk (een zilver of goudkleurig glimlaagje) of preeg (waarbij een gedeelte van de kaart hoger ligt, bijvoorbeeld een hartje of een tekst).
Nadeel: dat het dus geen écht originele kaart is. Ze worden per duizenden gedrukt en als je er eentje bestelt bij je drukker, bestelt de drukker ze bij het kaartenbedrijf waarna in de drukkerij jullie tekst ‘ingedrukt’.

Tegenwoordig zijn deze voorgedrukte kaarten ook te bestellen bij webwinkels, maar het proces is nog altijd hetzelfde. De webwinkel is vaak verbonden aan een drukkerij, die vervolgens de kaarten bestelt (of van de plank haalt) en ze naar jullie wensen indrukt.

jetrouwkaartuitzoeken1

 

Kaarten van een online drukkerij of uit een webwinkel van een vormgever

Kaarten die je bestelt op de website van een ontwerper/vormgever zijn al gauw een stuk origineler dan de kaarten die je in de boeken vindt. Deze kaartenwinkels spelen meestal snel in op de laatste trends en in veel gevallen heb je de mogelijkheid zelf de kaart aan te passen aan je eigen wensen. Je kunt je eigen teksten online invullen en direct zien hoe het staat. Daarnaast kun je kleuren, lettertypes en achtergronden aanpassen tot het precies is zoals JULLIE mooi vinden. Voor een klein bedrag of soms gratis kun je een proefdruk bestellen en beoordelen of de kleuren, het papier en het ontwerp precies zijn zoals je je voorgesteld had.

Voordeel: je kunt zelf lekker schuiven en frummelen en je kunt tegen iedereen vertellen dat je je trouwkaart ZELF gemaakt en ontworpen hebt!
Nadeel: je moet zelf toch wel een béétje creatief zijn, het kost best wat tijd en meestal ben je gebonden aan een aantal vooraf vastgestelde formaten.

Kaart laten ontwerpen

Voordeel:

Als je al een idee hebt wat je wilt, maar je bent niet zo creatief, zijn er overal op internet mogelijkheden te vinden om een kaart te laten ontwerpen die precies, exact en helemaal is zoals jullie willen. Je zult wel met een paar handgrepen moeten komen, zoals kleur of stijl, (en natuurlijk de teksten die je er in wilt hebben), maar zodra een ontwerper er mee aan de gang gaat, weet je zeker dat je een kaart hebt die nie-mand anders heeft. In overleg met de ontwerper kun je net zo lang schuiven en proberen tot het goed is.
Nadeel: soms wat duurder dan een standaard ontwerp, maar wel op jullie lijf geschreven!

Maar dat hoeft uiteraard niet…
Trouwkaarten-bestellen.nl heeft bijvoorbeeld een ontwerpservice die een kaart voor je ontwerpt als je 40 of meer kaarten nodig hebt. Dat kunnen ook verschillende kaarten opgeteld zijn, zoals bijvoorbeeld uitnodigingen voor de daggasten, de receptiegangers en de mensen die je uit wilt nodigen voor het feest. Of bijvoorbeeld menukaartjes er bij opgeteld. Als het in totaal maar 40 of meer kaarten zijn, ontwerpt Warja gratis een kaart naar jullie eigen wensen!