De papa van de bruid

De papa van de bruid

Aangezien het zondag vaderdag is, en we dan even extra aan onze paps denken, hebben we een blog voor jullie die over de papa van de bruid gaat.

Niet alleen voor de moeder is het moeilijk om haar kleine meid groot te zien worden en te zien trouwen. Vaders hebben het hier stiekem toch net even wat moeilijker mee. En dat is ook te begrijpen. Hun kleine meid gaat er zomaar getrouwd door het leven. Wouw, wat een omschakeling.

Weggeven

Je zult er vast wel eens van gehoord hebben. Je wordt weggegeven door je vader (dit kan natuurlijk ook door een stiefvader, pleegvader of door je moeder zijn). Maar wat is nu de gedachte achter deze ‘traditie’? Vroeger ruilde de vader van de bruid zijn dochter tegen een bruidsschat. Dit was bijvoorbeeld: geld, een dier, een stuk grond. De dochter was eigendom van de vader en hij kon haar dus ook weggeven.

Een tegen prestatie

Het is natuurlijk super lief dat je weggegeven wordt door je vader. Het is daarom bijvoorbeeld erg leuk om een woordje te houden speciaal voor de man die jou opgevoed heeft! Een blijk van waardering op deze emotionele dag. Niet alleen jij kan een kleine speech houden ook je partner kan zijn blijk van waardering laten horen.

Na al het gehuil en gesnotter is het natuurlijk wel tijd voor een toost, een knuffel, een kus en een knallend feest!

Unknown