WIL JIJ MIJN VALENTIJN ZIJN?

WIL JIJ MIJN VALENTIJN ZIJN?

Ben ik de enige die vindt dat 2018 gewoon verschrikkelijk snel aan ons voorbij gaat? Vandaag is het alweer 14 februari en dat betekent: VALENTIJNSDAG..

Maar hoe is Valentijnsdag eigenlijk ontstaan en hoe kan je je geliefde een last minute verrassing bezorgen? Ik help je verder!

Zoals op heel het internet beschreven staat, is dat het ontstaan van Valentijnsdag een raadsel blijkt te zijn. Wel is het een feit dat de feestdag een mengelmoes is van Christelijken, Romeinse en Germaanse tradities is. Vroeger stond de hele maand februari in het teken van de romantiek en ging Valentijnsdag vooral om de vele liefdesbrieven en kaarten. Tegenwoordig gaat het vooral om de hoeveelheid cadeau’s. De meer, hoe beter!

Valentijnsdag is dankzij de commercie in Nederland gekomen en vele winkels / bedrijven maken hier goed gebruik van. In de jaren 90 kwam het feest in Nederland en was toen razend populair. Helaas neemt de populariteit steeds meer af..

Ondanks dat Valentijnsdag steeds meer afhankelijk wordt van de commercie, is en blijft het leuk om je geliefde zo nu en dan te verrassen. En guess what? Dit hoeft geen goud geld te kosten. Zo staan er overal op internet veel DIY’s die je kan gebruiken. Zo heb ik ook een aantal ideeën.

#1: Een picknick binnenshuis. Toevallig schijnt het zonnetje vandaag maar, het is niet warm genoeg om te picknicken op een grasveld. Verplaats de picknick naar binnen en maak de lekkerste dingen klaar zoals: Fruit in chocolade, kaas fondue, een overheerlijke fles bubbels en toast met verschillende soorten smeersels.

 

#2: Movienight: Er zijn door de jaren heen veel Valentijnfilms gemaakt. Ik heb een top 3 van films gemaakt die ik zeker aanraad: Fifty Shades of Grey, Letters to Juliet en That Awkward Moment. Verzorg je avond goed en ook nu, haal de fles bubbels en de zakken chips maar tevoorschijn. Een ULTIEME chill-avond.

 

#3: Romanticus: Ben jij nou super romantisch en poëtisch dan heb ik de perfecte uitdaging voor jou. Fill a jar of LOVE. Pak verschillende kleuren papier en knip deze in kleine vierkantjes. Op de kan je schrijven waarvoor dit briefje is bijvoorbeeld: ‘’Voor als je boos bent’’. Op de achterkant komt dan een spreuk of tekst zoals: ‘’Ben je boos, pluk een roos, zet hem op je hoed, dan ben je morgen weer goed.’’

Super gemakkelijk en leuk. Door de bovenstaande ideeën verwen je niet alleen je geliefde maar verwen je jezelf ook weer eens!

Vul de Valentijnspoll in op onze Facebook