Trouwkaart tips!

Trouwkaart tips!

Warja van www.trouwkaarten-bestellen.nl  heeft ons een super leuke mail gestuurd. Vol met tips over het maken van een trouwkaart!

Een foto van jullie, op de voorkant van jullie trouwkaart. Wanneer je gasten de envelop openmaken, weten ze meteen dat jij het bent die gaat trouwen! Als jou dat ook een superleuk idee lijkt, volgen hier een paar nuttige tips:

1: Scherpe foto’s!

Zorg er voor dat de foto of foto’s die je wilt gebruiken scherp zijn. Hoe verder je een foto uitvergroot, hoe waziger hij wordt. Dat komt omdat een foto is opgebouwd uit pixels. Het is dus het beste om een foto te nemen die al qua uitsnede aan jullie wensen voldoet, of er heel dicht in de buurt zit. Als je een foto neemt waarop bijvoorbeeld heel veel omgeving staat en je wilt alleen jullie twee er op hebben staan, moet je hem heel ver uitvergroten, en dat komt meestal niet ten goed van de kwaliteit.

2: Liggend of staand

Ook is het handig, dat als je kiest voor een staande kaart, daar een staande foto bij te kiezen, en bij een liggende kaart een liggende foto. Bij een vierkante kaart kun je kiezen voor allebei, maar hou er rekening mee dat het ‘beeld’, dus datgene wat je op de kaart wilt zetten, in het midden geconcentreerd is. Een beeldvullende liggende foto van jullie gezichten wordt moeiljk, omdat er dan links en rechts een stukje af gaat vallen. Print de foto bijvoorbeeld eerst uit op je eigen printer en pak een schaar om te kijken welke foto het beste bij jullie gekozen formaat past.

Bij een beeldvullende foto kun je het beste uitgaan van een bestandsgrootte van 1 mb of meer. Als de foto dan scherp is, blijft hij op de kaart ook scherp. (Tenzij je er natuurlijk een heel klein stukje uit knipt, wat, zoals ik hierboven al aangaf, niet heel handig is.) Op de meeste websites waar je je eigen kaartje kunt maken zit een knop ‘uitvullen’. Gebruik die altijd! Zo hou je geen witte randjes over als de drukker de kaart gaat snijden.

3: Kader

Vind je een foto van jullie tweetjes die je echt per se wilt gebruiken, maar die liggend is terwijl heel graag een vierkante kaart wilt? Dan kun je gebruik maken van een kader. Je kiest dan een neutrale achtergrond voor de vierkante kaart en plaatst je liggende foto in een liggend kader op de kaart. Op de neutrale achtergrond (een rustig behangetje, steigerplanken, of bijvoorbeeld enkel een kleurtje wat goed bij de foto past) kun je dan jullie namen en de trouwdatum plaatsen.

4: Zwartwit of kleur

Probeer eens een foto om te zetten in zwartwit. Je zult versteld staan van het resultaat! Op de meeste camera’s zit wel een functie voor zwartwit, en ook alle beeldbewerkingsprogramma’s kunnen van een kleurenfoto een zwartwitfoto maken. Vaak is het ook nog heel mooi om het contrast te verhogen. Ziet er heel professioneel uit! Bestel maar eens een proefdruk in kleur en eentje in zwartwit!

5: Loveshoot!

Hartstikke leuk om te doen goed voor de voorpret: een fotoshoot plannen! Dan ben je al helemaal in de stemming! Het is superleuk om te doen het heeft nog een doel ook, want de leukste foto kun je gebruiken voor je trouwkaart. En als het net niet helemaal naar wens is… plan je er gewoon nog eentje!

Fresiapad 11
5551 AL Valkenswaard
Tel. NL: 06-28054856
Tel. B: 011-667974
KvK Eindhoven 56173474
Kantooruren: ma-vr, 9.00-17.00 uur

like trouwkaarten ook op Facebook!
https://www.facebook.com/trouwkaarten