Seven days of valentine – valentijn

Seven days of valentine – valentijn

Welkom bij de eerste blog in de reeks: ‘seven days of valentine’. In deze blog reeks, van zeven dagen, stomen we je klaar voor Valentijnsdag. We geven je tips, ideeën voor romantische uitjes, hoe kun je Valentijnsdag gebruiken voor je bruiloft en nog veel meer. In deze blog reeks staat alles in het teken van de liefde!

In deze eerste blog vertellen we je over valentijn, want waar komt dit nu eigenlijk vandaan en waarom wordt het nog steeds gevierd?
De naam Valentijnsdag is afkomstig van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome, die leefde in de 3e eeuw na Christus. Volgens de overlevering bestond er in die tijd een keizerlijke wet die het soldaten verbood om te trouwen. Men geloofde namelijk dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld. Valentijn zou echter in het geheim toch soldaten hebben gehuwd, omdat hij van mening was dat liefde alles overwon. Toen keizer Claudius II (268-270) dit ontdekte, liet hij de geestelijk op 14 februari 269 executeren, en zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde. De kans is echter groot dat dit verhaal er pas later is bij verzonnen, want het enige bekende biografische feit van Valentijn is zijn sterfdatum. 
Bron: http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/oorsprong_van_valentijnsdag/

Er zijn nog een aantal mogelijke oorsprongen van Valentijnsdag, maar de bovenstaande versie is het meest aannemelijk volgens wetenschappers.

In Amerika wordt valentijn vooral gezien vanuit een commercieel oogpunt (al die verliefde mensen leveren nou eenmaal aardig wat geld op). De meeste koppels vieren Valentijnsdag om hun liefde voor elkaar extra te benadrukken.