Trouwreportage met een drone

Trouwreportage met een drone

Drones zijn heel geschikt voor een trouwreportage, ze geven een uniek beeld van de bruiloft! Een mooie plaatje schieten vanuit de lucht of juist vanuit onverwachte hoek. Kortom drones zijn stiekem toch wel de toekomst in trouwfotografie.
Omdat een fotograaf die gebruik maakt van drones het best kan vertellen wat hier zo gaaf aan is vroegen wij Theo van Woerden (Blijefotos.nl) iets te vertellen over drones op een trouwreportage:
Als professioneel trouwfotograaf maak ik nu sinds ca. 3 jaar gebruik van de drones op bruiloften. Ik was een van de eerste trouwfotografen die hiermee begon. Ik ben begonnen met een reeds getrouwd stel en gevraagd of zij voor mij een proef bruidspaar wilde zijn. In de duinen ben ik begonnen met leren en om te zien wat ik wel en niet kon. Regelgeving was er in die tijd nauwelijks. 
Na een jaar ben ik overgestapt naar een meer professionele drone die notabene op een bruiloft crashte. Ik maakte een stuurfout en de drone stortte neer in de slotgracht van een mooi buitenhuis waar ik de hele dag de fotograaf was. Toen ik avonds klaar was, heb ik mij uitgekleed tot op m’n onderbroek na en onder luid gejuich en applaus en onder toezicht van ca. 180 bruiloftsgasten ben ik te water gegaan. Er zijn honderden foto’s gemaakt door de gasten van dit voorval. 
Toen ik begon met mijn ‘ vliegende camera ‘ was het nog een extra optie, die bruidsparen bij konden boeken. Inmiddels is het geen extra optie meer en zet ik deze standaard in. Wel verbind ik er wat voorwaarden aan: het moet veilig kunnen, het weer moet goed zijn en ik vlieg niet in de bebouwde kom. 
De drone maakt foto’s van b.v een mooie trouwlocatie, het bruidspaar vanuit een andere hoek of van een groepsfoto. Ook maak ik videobeelden en deze geef ik aan de videograaf zodat hij deze kan inlassen in de trouwfilm. 
Bruidsparen zijn erg enthousiast, maar het blijft wel een mannendingetje. Vooral de mannelijke gasten vinden het geweldig mooi maar ik merk dat ook bruiden steeds meer deze vorm van fotografie gaan waarderen. ‘