De kleding van muzikanten tijdens jullie huwelijk

De kleding van muzikanten tijdens jullie huwelijk

Muziek is belangrijk maar je luistert ook met je ogen

Een trouwdag gaat vaak samen met live muziek. Waarom? Het is geen geheim dat de hersens van de mens muziek opslaan en dit koppelen aan het fysieke ‘plaatje’. Deze herinnering blijft altijd. Zet de muziek van jullie openingsdans jaren later op en je zal het ‘terug zien’.

Het is dus belangrijk op jullie trouwdag ‘de perfecte’ band te kiezen. Er zijn veel facetten die een band een fijne en goede band maken. Een onderdeel hiervan is: het letten op de kleding van de muzikanten, want je zal niet alleen de muziek herinneren, maar ook de beelden. Welk beeld wil je opslaan in jullie herinnering? Luister dus ook met je ogen.

We geven je de tip goed te kijken naar hoe een band zich presenteert, er zijn bands die heel goed spelen (ook belangrijk!) maar als totaal beeld niet hebben nagedacht over hun presentatie. We geven jullie wat tips:

  • Denk na over de gewenste sfeer van jullie huwelijksdag en de stijl muziek en uitstraling.
  • Bekijk een bandfoto, past deze sfeer, zonder dat je ze hebt gehoord, bij jullie trouwdag?
  • Bekijk persfoto’s van de band en bekijk daarna hun video’s, hebben ze een duidelijk concept?
  • Ben je een controlfreak en wil je het allerbeste: vraag of je de band kan bezoeken, vaak is dit mogelijk.
  • Denk na over de belichting van de plek waar de band speelt op jullie locatie, of vraag of de band licht mee kan nemen in de avond (een band in het donker is erg jammer).

Veel bands spelen standaard in zwart/wit, omdat muzikanten denken dat dit hoort bij een bruiloft, de nette gala uitstraling. Daar zit je inderdaad wel altijd goed mee. Maar er is meer. Een trend is dat muzikanten in een vintage stijl spelen zoals akoestische band MINDY. Het was altijd een taboe om in spijkerbroek te spelen op een bruiloft, de coverband MAIS durft dit te doorbreken door sjiek denim stof te combineren met een sjiek element.