Gipskruid op je bruiloft

Gipskruid op je bruiloft

Wat is gipskruid?

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord of je kent het al, gipskruid ook wel Gypsophila. In het Engels noemen ze het ‘Creeping Babysbreath’. Gipskruid is een erg populaire snijbloem en heeft hele kleine subtiele roze of zuiver witte bloemetjes met een omvang van 3.5 – 6 mm. Gipskruid is heel erg populair om te gebruiken bij decoratie van bruiloften. In deze blog laten we je zien op welke manieren je gipskruid kunt gebruiken op je bruiloft.

Boeketten en Corsages

Gipskruid wordt vaak gebruikt om bruidsboeketten op te vullen, dit geeft namelijk een heel vol en mooi effect. Máár, tegenwoordig zie je ook vaak dat de bruid kiest voor een bruidsboeket wat alleen bestaat uit gipskruid, dit wordt dan gecombineerd met corsages voor de dag gasten. Wat ook nog wel eens voor komt is dat alle vriendinnen van de bruid een boeket met gipskruid dragen en de bruid zelf een boeket met een combinatie van gispkruid en andere bloemen, dit ziet er ontzettend mooi en gestyld uit.

Gipskruid in je haar

Een echte trend! Bloemaccessoires voor in het haar. Een combinatie van gipskruid en andere bloemen kan voor een hele elegante look zorgen. Je kunt ook alleen gipskruid gebruiken als haar accessoire, dat zorgt voor een hele dromerige maar subtiele look. Benieuwd? Hieronder vindt je een aantal voorbeelden.

Bruidstaarten

Nu denk je waarschijnlijk, ‘gipskruid op/bij mijn bruidstaart, kan dat?’ Ja, dat kan zeker, maar dan wel als decoratie. Gipskruid als decoratie bij de bruidstaart maakt het plaatje helemaal compleet!

Tafelnummers

Vaak staan er van die standaard bloemstukjes op de tafels van de locatie waar het feest is. Hier is een leukere variant op bedacht! Stijlvolle potjes met gipskruid waar het tafelnummer aangehangen kan worden. 2 vliegen in één klap, het is handig voor de horeca of catering die aanwezig is én het is een prachtige decoratie.

Overige decoratie

Gipskruid is mooi, subtiel en je kan het eigenlijk voor alles gebruiken. Hieronder vindt je nog een aantal foto’s waar gipskruid gebruikt is als decoratie. Bekijk ze en laat je verrassen!

En? Is gipskruid straks terug te vinden op jouw bruiloft?